Sayfalar

27 Eylül 2009 Pazar

BELEDİYE İŞÇİLERİ DİRENİŞTE KARARLI


AKP'li Esenturt Beleiyesinin sendikalı oldukları için işten çıkardığı işçi sayısı 14 oldu. tıpkı İzbeton işçileri,Sinter Metal işçileri ve hakları için bayramda Ankara yürüyüşüne geçen Kent A.Ş. işçileri gibi Esenyurt Belediyesindeki işçilerde bayramı direnişle karşıladılar. "Bayramda direnişi devam ettirmeden başka çıkar yollarının olmadığına" değinen işçiler, sendikalı olarak işe alınıncaya kadar direnişlerine devam edeceklerini ve "direnişi pazar yerleri ellerinden alınan pazar esnafı ile büyütme kararlıığı içinde olduklarını" söylediler.
Ayrıca 24 Eylülde yapılan eylemde konuşan Belediye İş 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Gülüm " direnen işçilerin ekonomik sıkıntıdan kaynaklı çocuklarını okula dahi gönderemediklerini,bunun tek sorumlusunun AKP'li Belediye yönetiminin olduğunu" ve halen belediyede çalışan işçilere de seslenerek "Bizi işten atanlar sırasıyla sizleri de atacaklar. Bizi atanlar bugün sizinle uğraşmıyorsa, bizim belediye önünde yürüttüğümüz eylem ve direniş olduğu içindir. Ama yarın sıra size de gelecek” diye belirtti. Yine Hasan Gülüm Bizim için bu mücadele onur mücadelesi, bu mücadele bizim için haksızlığa karşı ayakta kalma mücadelesidir. Bu onurlu mücadeleyi büyütmek için her perşembe yapacağımız eylem takvimi her çarşamba değişmiştir. Duyarlı tüm dostlarımızı bize destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

15 Eylül 2009 Salı

SENDİKASINDAN İSTİFA ETMEDEN DİRENEN BELEDİYE İŞÇİLERİNE SAHİP ÇIKALIM!


Bizler 29 Mart yerel seçimleri sonrası Esenyurt Belediyesi’nin ilçe olmasıyla Yakuplu’dan gelen Belediye-İş Sendikası’na üye 39, Kıraç’tan gelen sendika üyesi 94 işçi ile Esenyurt’a geldik. Biz gelir gelmez Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu bize “bir gerekçe göstermeden, biz sendikalı işçilerle çalışmayız, sendikadan istifa edin yoksa sizi işten atarız. Çünkü siz burada sendikalı olmadan dolayı huzurumuzu bozarsınız” dedi.
Kısa süre sonra sendikamızdan istifa etmediği için önce 3, sonra sırayla ikişer kişiyi her hafta atarak toplam 9 kadrolu, Belediye-İş Sendikası üyesi işçiyi işten attı. Şimdi de Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu, “sendikalı işçiler bitinceye kadar bu uygulamaya devam edeceğini” söylüyor.
Emekçi Esenyurt halkı,
Sizin oylarınızla seçilen Esenyurt Belediyesi’nin, işçilerin anayasal hakkı olan “sendikalı olma hakkını” kullandığı için işten atmasına ve yasaların çiğnemesine hayır diyorsanız,
Siz esenyurt meclis üyeleri,
Sizler 5 yıllığına Esenyurt halkın oyları ile oluşan meclis üyeleri belediye başkan ve yönetimin yasaları çiğnemesine göz yumacakmısınız?
Siz demokrasinin olmazsa olmaz temsilcileri siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri,
Esenyurt Belediyesi’nde yaşanan anti-demokratik uygulamalarla işten atılan işçilere ve şu anda halen işbaşında olan işçi arkadaşlarımıza dayatılan bu hukuk dışı uygulamaya karşı sessiz kalmayacaksanız…
YANLIŞA KARŞI SÖZÜ OLACAK SİZ ESENYURT HALKI,
Biz direnişteki işçiler olarak, Esenyurt Belediye Başkan ve yönetiminin bizlere uyguladığı bu yanlış tutuma karşı mücadele ediyoruz ve işimize geri dönmek istiyoruz.
Bizler bunun için burada başlattığımız bu direnişimizi bundan sonra her hafta Perşembe günleri saat 12:oo de Belediyenin önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapacağız. Siz de katkı sunarsanız birlikte başaracağız. Bu nedenle başlattığımız bu mücadelede dayanışma ve desteklerinizi bekleriz.

BELEDİYE-İŞ SENDİKASI İST.2 NO’LU ŞUBE

11 Eylül 2009 Cuma

"IMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik"ten Mücadele Çağrısı!

1-7 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan IMF-DB toplantısına karşı oluşturulan "IMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik" bugün saat 11:00'de Makine Mühendisleri Odası'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.
“IMF ve Dünya Bankası defol - IMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik” pankartının açıldığı basın toplantısında, basın açıklamasını Birlik bileşenleri adına Eyüp Baş okudu.
Baş, 28 Eylül’de başlayıp 7 Ekim’de bitecek olan IMF ve Dünya Bankası toplantılarına, dünyanın dört bir yanından emperyalist tekellerin emrindeki 13 bin bankacının geleceğini belirtti. Baş, dünya halklarının geleceği hakkında emperyalistlerin karar alacağı bu toplantıya karşı, 13 Eylül’den itibaren sokaklara çıkacaklarını vurguladı ve herkesi IMF ve Dünya Bankası toplantılarını yaptırmamaya çağırdı.
Sendika ve meslek örgütlerinin de bu konuda daha aktif bir tutum almaya çağrıldığı basın toplantısında birliğin eylem programı açıklandı:

* 13 Eylül saat 17.00’de Taksim Tramvay durağından Galatasaray’a “IMF ve Dünya Bankası Defol” yürüyüşü yapılacak.
* 17 Eylül saat 13.00’te Merkez Bankası Unkapanı binası önünde,
* 24 Eylül saat 13.00’te Dünya Bankası Ofisi’nin bulunduğu Kanyon AVM önünde,
* 28 Eylül saat 10.00’da Hilton önünde basın açıklamaları yapılacak.
* 1 Ekim’de Taksim’de sendika ve meslek örgütleri tarafından yapılacak yürüyüşe katılım sağlanacak.
* 1-7 Ekim tarihleri arasında Taksim ve çevresinde alternatif etkinlikler düzenlenecek.
* 6-7 Ekim’de IMF toplantısının yapılacağı salona gidip, “bizim de sözümüz var denilecek” halkların isyanı dile getirilecek.

IMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik'i oluşturan bileşenler şöyle;
Demokrasi İçin Birlik Hareketi (Demokratik Toplum Partisi, Toplumsal Özgürlük Platformu, Sosyalist Demokrasi Partisi, Sosyalist Parti, Sosyalist Dayanışma Platformu, Emekçi Hareket Partisi, Sosyalist Emek Hareketi, Anti-kapitalist, Türkiye Gerçeği, Demokratik Dönüşüm, 14 Mayıs Platformu), Halk Cephesi, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Partizan, Demokratik Haklar Federasyonu, Halk Kültür Merkezleri, Alınteri, Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Özgürlükçü Sol Hareket, Çağdaş Hukukçular Derneği, Kaldıraç, Devrimci Hareket

9 Eylül 2009 Çarşamba

ESENYURT BELEDİYESİNDE İŞÇİ KIYIMI SÜRÜYOR;DİRENİŞ BÜYÜYOR!


Esenyurt Belediyesinden çıkartılan işçi sayısı bugün 9'a yükselmiştir. Belediye Yönetiminin "sendika düşmanlığı" 2 işçiyi daha işten atmasıyla tırmanışa geçerken konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Gülüm “ …işten çıkarmaların yoğunlaşabileceğini, belediye başkanının işçileri parça parça çıkararak direnişi zayıflatma düşüncesinde olduğunu fakat aksine bu hukuksuzluk karşısında direnişi bitirmeyeceklerini büyüteceklerini” söyledi. Ayrıca GÜLÜM “ Tüm Siyasi Parti Temsilciliklerine ve Demokratik Kitle Örgütlerine ;
“Sendika Şubemiz direnişle ilgili son durum için 10.09.2009 Perşembe günü saat 19.00’da ÖDP Esenyurt İlçesinde toplantı yapacaktır.
Bu konuyla ilgili katılmak isteyen tüm kurumlar toplantımıza davetlidir. “ çağrısında bulundu.

7 Eylül 2009 Pazartesi

ESENYURT BELEDİYESİNDE 2 İŞÇİ DAHA İŞTEN ÇIKARILDI!


Esenyurt Belediyesi dana önce sendikalı oldukları için 5 işçiyi işten çıkarmıştı. İşçilerin belediye binası önündeki direnişlerlerine Belediye Başkanı Yardımcısı Emin Batmazoğlu işçilerin pankartına saldırıda bulunup yırtmış, çıkan arbedede Başkan Yardımcısı aynı zamanda Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Gülüm’e hakaret etmişti.
Belediyenin sendikaya tahammülsüzlüğü ve hukuksuzluğu bununlada kalmadı. 1 Eylül günü Belediye yönetimi tarafından 2 işçi daha sendikadan istifa etmedikleri için işten çıkartıldı. Konuyla ilgili Hasan Gülüm ; "Esenyurt Belediyesi’ndeki sendikal örgütlenmemizden dolayı 01.09.2009 günü 2 işçi arkadaşımız daha sendikadan istifa etmediği için işten atıldı. Böylece işten çıkarılan işçi sayımız 7’ye çıktı. Bizler Esenyurt Belediyesinin bu hukuk dışılığı karşısında belediye önündeki direnişimize tüm olumsuzluklara rağmen devam edeceğiz. Bütün duyarlı dostlarımızın desteklerini bekleriz." açıklamasında bulundu.
Sendika Şubemizin örgütlü bulunduğu Esenyurt Belediyesinde 18.8.2009 tarihinden itibaren işten çıkartılan 7 işçinin direnişi devam etmektedir.
Yine Gülüm diğer açıklamasında;

"Sendika Şubemizin bu işyerindeki direnişe yönelik 08.09.2009 Salı günü saat 18.30’da ÖDP Esenyurt İlçe Binası’nda toplantı yapılacaktır.

Bu konuyla ilgili katılmak isteyen tüm kurumlar toplantımıza davetlidir." diyerek direnişe destek çağrısını yineledi.