Sayfalar

23 Nisan 2010 Cuma

ÇEMEN İŞÇİLERİNE KURULMAK İSTENEN KOMPLOYU İŞÇİLER BERTARAF ETTİ!


Antep’te çemen işçileri 74 gün süren grevle kazanım elde etmişti ve toplu sözleşme için ön protokol (sendika toplu sözleşme şeklinde bildirmişti) imzalanmıştı. Buna rağmen çemen tekstil patronu toplu sözleşme imzalamamıştı; ancak işçilerin patrona yaptığı baskıdan dolayı Temmuz 2009 – Temmuz 2010 tarihleri arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

1 MAYIS'DA, 3 KOLDAN TAKSİM'E YÜRÜNECEK


Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'nun (Kamu Sen) oluşturduğu 1 Mayıs Düzenleme Kurulu, kutlamalara ilişkin bir dizi karar aldı.
Yürüyüş Şişli, Şişhane ve Dolmabahçe'den

HAKLARIMIZ, ALINTERİMİZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN; DAHA BİRLEŞİK VE GÜÇLÜ 1 MAYIS İÇİN ALANLARA!




Yıl 1 Mayıs 1886. Üretimden gelen gücünü kullanan yaklaşık 350 bin ABD’ li ve Kanada’lı işçi ağır “8 saatlik işgünü” hakkı için, ağır çalışma koşullarını protesto için greve çıktı. İşçi sınıfının bu topyekün ve haklı isyanı sonucu Chikago’da greve çıkan yaklaşık 40 bin işçinin üzerine eylemini bitirmek için ABD Hükümeti polisiyle ve işverenler sokak çeteleriyle de anlaşarak adeta bir katliam başlattılar.

ATİK, Avrupa Delegasyonuyla Taksim Gidecek


Avrupa’dan 80 kişilik delegasyonla 1 Mayıs’ta Taksim’de yapılacak kutlamalara katılacak. Delegasyon’da Avrupa Parlementosu üyeleri ve Federal Milletvekillerinin yanısıra, tüm Avrupa ülkelerindeki sendikalardan temsilciler yer alıyor. Delegasyon üyeleri 29 Nisan’da itibaren İstanbul’a yola çıkacaklar.

1 MAYIS, ANKARA'DA SIHHİYE MEYDANI; İZMİR'DE GÜNDOĞDU MEYDANINDA KUTLANACAK


DİSK bir basın açıklaması yaparak Ankara'da 1 Mayıs'ta Sıhhiye Meydanı'nda olacağını duyurdu

DİSK, 21 Nisan günü saat 12:30'da eski Gima’nın önünde bir basın açıklaması yaparak "Kırdan kente tüm yoksulların, tüm emekçilerin tüm işçilerin, tüm kadınların, öğrencilerin ve aydınların yani üretimde ve toplumsal yaşamdaki tüm etkinlikleriyle yaşamı yeniden üretenlerin

ATİK: 1 Mayıs’ta İsyan Ateşini Körükle, Umudu Büyüt!





İşçiler ve Emekçiler,


Enternasyonal işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs bütün dünya emekçilerine ve halklara kutlu ve umutlu olsun. İşçi sınıfının direniş ve isyan manifestosu 1 Mayıs; özgürlükçü, eşitlikçi ve paylaşımcı bir dünya mücadelesinde nice bedel ödenerek kazanılmış şanlı ve onurlu bir gündür.