Sayfalar

3 Ekim 2009 Cumartesi

DİRENİŞ SÜRÜYOR, KORKULARI BÜYÜYOR!



Belediye-İş Sendikası 2 No’lu Şube’nin öncülüğünde direnişteki Esenyurt Belediyesi işçileriyle bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, devrimci demokratik kurumlar bir basın açıklaması ile 2 Ekim günü Belediye Başkanının Saldırısını protesto ettiler.

"Yılgınlık yok,direniş var-direne direne kazanacağız-sendika hakkımız,diredirene kazanacağız-sendika düşmanı sitifa ve işçiye uznan eller kırılsın sloganları eşliğinde başlayan basın açıklamasını Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Gülüm okudu.
Belediye Başkanı Kadıoğlu’nun, Kültür Merkezi önünde oturma eylemi yapan işçilere ağza alınmayacak hakaretlerle fiziki saldırıda bulunduğunu belirten Belediye-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, “Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, küfür etmekle, tehdit etmekle bizi yıldıramaz. Haklarımızı alıncaya kadar mücadelemize devam etmekte kararlıyız” dedi. Devamında "Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu`nun işten attığı üyelerimizin belediye önünde 48 gündür sürdürdüğü direnişe tahammülsüzlüğü her geçen gün artıyor. Dün saat 15.00 sıralarında Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu korumaları ve bazı meclis üyeleriyle birlikte işçilerimize ağza alınmayacak sözler sarf ederek hakaret etmiştir. Daha öncede belediye başkan yardımcısı Emin Batmazoğlu bizzat benim olduğum bir sırada fiili olarak pankartlarımızı yırtmıştı.Belediye başkanı saldırı sırasında işçilerin taşıdığı pankartlarını yırtmış, üzerinde oturulan tabureleri kırmış bir fiil kendisi küfür etmiştir.Bu olaydan hemen sonra da iki üyemizi daha işten çıkartmıştır. Esenyurt belediye başkanı, yaptığı bu hukuk dışlılık yetmiyormuş gibi birde işçilere saldırarak bir suç daha işlemiştir. Bu saldırısını da örtmek için işçilerden kendisine saldırıldığı ve hakaret edildiğine dair şikâyette bulunarak üyelerimizi gözaltına aldırtmıştır.
“Bizler bu olayı Cumhuriyet Savcılığına götüreceğiz. Suç duyurusunda bulunacağız. Bu suç duyurusunda olay yerinde MOBESE kameraları ve belediyenin kameralarının görüntüleri bizim delillerimizdir. Bunların bir an önce izlenmesini ve güvenlik altına alınmasını istiyoruz. Bu basın açıklamasıyla bunu kamuoyuna açıklıyoruz. Çünkü Esenyurt Belediye Başkanı ve yönetimi bu delilleri de karatmak isteyebilir” dedi.
Ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirilirken "Saldırıların "demokratik açılım,kriz bitti" çığırtkanlığı yapan AKP iktidarının gerçek yüzünü gün geçtikçe daha çok gözler önüne serdiğini" söyleyen Gülüm devamında; "saldırı politikalarını esasta organize edenlerin şu an ülkemizde bulunan IMF ve DB gibi kanemici kurumlar başta olmak üzere Emperyalizm olduğunu ve emperyalizmin ülkemizden kovulmadan işçi sınıfı ve emekçilerin rahat yüzü görmeyeceklerini" belirtti. 6-7 Ekimde IMF ve DB Protestolarına yapılan çağrıdan sonra "kahrolsun IMF,kahrolsun emperyalizm,birlik-mücadele-zafer" sloganları ile basın açıklaması son buldu.