Sayfalar

3 Ekim 2009 Cumartesi

ESENYURTTA İŞÇİLERE SALDIRI VE GÖZALTI!



47 Gündür sendikalı oldukları için Esenyurt Belediyesinde işten çıkartılan 14 belediye işçisi 2 Ekim Cuma günü Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu,kormaları ve beraberindeki bazı meclis üyeleri tafaından saldırıya uğradılar. Bir toplantı için Belediye binasından Kültür Merkezi binasına geçerken işçilerin alkışlı protestosu sırasında ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunan başkan ve yanındakiler azgınca işçilere saldırmakla kalmamış, direniş alanındaki tabureleri kırmış ve pankartı yırtmaya çalıştı. Saldırı sonrası iyice pervasızlaşan başkan Necmi Kadıoğlu 2 belediye işçisini daha çıkarttı. Böylece işten çıkartılanların sayısı 16'ya ulaştı. başkanın direnişteki işçilere tahhammülsüzlüğü ve hukuksuzluğu bununlada bitmedi. Başkan ve avukatları "saldırı ve hakaret" gerekçeleri ile işçiler için suç durusunda bulundu ve 16:30 civarı direnişteki belediye işçileri gözaltına alındılar. yaklaşık 5,5 saat boyunca ifadeleri alınan işçiler yaklaşık 22:30 gibi serbest bırakıldılar. "Direniş büyüdükçe belediye başkanının korkularının büyüdüğünü belirten" Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Gülüm "işçilerin moral motivasyonlarının yerinde olduğunu,bu ve benzeri saldırlarla buradaki direnişi bitirmeye güçlerinin yetmeyeceğini" ve yarın saldırı ile ilgili bir basın açıklaması düzenleneceğini belirtti.


BASINA VE KAMUOYUNA


2 Ekim günü saat 15.00 civarı Esenyurt belediye başkanı ,bazı meclis üyeleri ve korumaları ile direnen işçi arkadaşlara saldırmıştır. işçilerin sendikal haklarına karşı direnişlerine gösterdiği tahammülsüzlük bitmemiş; işçilere karşı ağır hakaretlerde bulunan belediye başkanı Necmi Kadıoğlu ve yanındakiler hakaretle kalmayıp işçilerin pantartını yırtıp oturdukları taburelerini kırmışlardır. Saldırının ardından saat 17:00 civarında Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi önünde direnen işçi arkadaşlar gözaltına alınmış.
Belediye Başkanının yapmış olduğu saldırıya cevap vermek ve bir kez daha direnişteki işçi arkadaşların bizlerin kararlılığını ortaya koymak için 3 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ BELEDİYE önünde basın açıklaması gerçekleştirilecektir.
Biliyoruz ki birlik oldukça saldırıları püskürteceğiz. Sesimizi daha güçlü haykırmak için tüm duyarlı kurum ve dostlarımızı bizimle destek olmaya çağırıyoruz.

Belediye-İş 2 Nolu Şube