Sayfalar

22 Kasım 2009 Pazar

YAŞASIN 25 KASIM EMEKÇİ GREVİ!






KAMUOYUNA…


Egemenlerin global mali kriz ile beraber faturasını işçi sınıfı ve emekçilere çıkarmak için arttırdığı ekonomik-siyasal ve askeri saldırıları hiç durmadan devam etmektedir. Daha fazla yoksulluk, daha fazla sömürü, daha fazla işsizlik ve daha fazla hak gaspı anlamına gelen bu saldırıların bir yandan da “Yeni Sendika ve Toplu İş Sözleşmesi” yasalarıyla hukuki altyapısını örmeye çalışan Emperyalistler ve onların yerli uşakları, gün ve gün işçi ve emekçilerin yaşamlarını karabasana çevirmeye çalışmaktadırlar.
Gün geçtikçe büyüyen işsizler ordusu, har(a)çlarına zam üstüne zam yapılan üniversite öğrencileri, ekemez biçemez duruma getirilen yoksul köylüler, maaşlarına elektrik,su,doğalgaz ve ulaşım zam oranından çok küçük zaman yapılan emekçi memur, işçi ve emekliler bir avuç asalak sınıfın karı için adeta yoksulluğa-açlığa mahkum edilmeye çalışılıyor. Çalışma süreleri uzatılarak,ücretler düşürülmeye çalışılarak ve hükümet İşsizlik Sigorta Fonunda birken parayı sermayeye aktararak patronların ekmeğine yağ sürüyor.
Özellikle bu süreçte sendikaların görevi tarihsel olarak daha belirgin ve önemli bir hal alırken; ne yazık ki mevcut sendikaların bir çoğu bu önemli misyonu yürütmekten uzak bir yerde duruyor. İşçi sınıfı ve emekçilerin kazanılmış haklarına göz diken AKP’nin karşısında direngen ve kararlı bir duruş sergile-ye-meyen sendika yönetimleri AKP’nin daha çok pervasızlaşmasına dolaylı veya dolaysız zemin hazırlamaktadırlar.
Özellikle yıllardır neo-liberal politikalar ekseninde “esnek üretim” vb uygulamalarla yeniden şekillendirilmeye, esasta daha çok sömürülmeye çalışılan emekçiler bu süreçte diğer kesimler gibi canları en çok yanan çalışan kesimi oluşturuyorlar. Mevcut yasalar emekçi memurların çalışma ve sendikal durumuna yanıt vermekten çok uzaktır. Ve yeni saldırılara yanıt olarak artık seslerini “TİS ve Grev” hakkı için daha yüksek haykırmak için 25 Kasımda greve gidiyorlar. Üretimden gelen güçlerini kullanarak , yaşamı durdurarak greve gidiyorlar. Postada, okulda,maliyede,adliyede,hastane ve ülkenin bir çok işkolundaki emekçi memurlar 25 Kasım da insanca yaşam ve sendikal haklar için tüm emekten yana, emekçiden yana halkı 25 Kasımdaki “grevlerine” davet ediyorlar. “Okullara,postaneye,maliyeye,havaalanına vb. gitmeyin!” ,”grevimize destek verin1” çağrısında bulunuyorlar. “Ancak üretimden gelen gücünü kullanan örgütlü emekçiler haklarını kazanacaktır” bilinciyle bizde Devrimci Demokrat Sendikal Birlikten Emekçiler olarak tüm emekçi kardeşlerimizin yanında saflarda yerimizi alacağımız belirtmek isteriz. Zafer örgütlenen,birleşen ve direnen emekçinin olacaktır!
Yaşasın 25 Kasım Grevi!
Yaşasın Sınıf Dayanışması!
Birlik-Mücadele-Zafer!


DEVRİMCİ DEMOKRATİK SENDİKAL BİRLİK EMEKÇİLERİ