Sayfalar

11 Eylül 2009 Cuma

"IMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik"ten Mücadele Çağrısı!

1-7 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan IMF-DB toplantısına karşı oluşturulan "IMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik" bugün saat 11:00'de Makine Mühendisleri Odası'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.
“IMF ve Dünya Bankası defol - IMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik” pankartının açıldığı basın toplantısında, basın açıklamasını Birlik bileşenleri adına Eyüp Baş okudu.
Baş, 28 Eylül’de başlayıp 7 Ekim’de bitecek olan IMF ve Dünya Bankası toplantılarına, dünyanın dört bir yanından emperyalist tekellerin emrindeki 13 bin bankacının geleceğini belirtti. Baş, dünya halklarının geleceği hakkında emperyalistlerin karar alacağı bu toplantıya karşı, 13 Eylül’den itibaren sokaklara çıkacaklarını vurguladı ve herkesi IMF ve Dünya Bankası toplantılarını yaptırmamaya çağırdı.
Sendika ve meslek örgütlerinin de bu konuda daha aktif bir tutum almaya çağrıldığı basın toplantısında birliğin eylem programı açıklandı:

* 13 Eylül saat 17.00’de Taksim Tramvay durağından Galatasaray’a “IMF ve Dünya Bankası Defol” yürüyüşü yapılacak.
* 17 Eylül saat 13.00’te Merkez Bankası Unkapanı binası önünde,
* 24 Eylül saat 13.00’te Dünya Bankası Ofisi’nin bulunduğu Kanyon AVM önünde,
* 28 Eylül saat 10.00’da Hilton önünde basın açıklamaları yapılacak.
* 1 Ekim’de Taksim’de sendika ve meslek örgütleri tarafından yapılacak yürüyüşe katılım sağlanacak.
* 1-7 Ekim tarihleri arasında Taksim ve çevresinde alternatif etkinlikler düzenlenecek.
* 6-7 Ekim’de IMF toplantısının yapılacağı salona gidip, “bizim de sözümüz var denilecek” halkların isyanı dile getirilecek.

IMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik'i oluşturan bileşenler şöyle;
Demokrasi İçin Birlik Hareketi (Demokratik Toplum Partisi, Toplumsal Özgürlük Platformu, Sosyalist Demokrasi Partisi, Sosyalist Parti, Sosyalist Dayanışma Platformu, Emekçi Hareket Partisi, Sosyalist Emek Hareketi, Anti-kapitalist, Türkiye Gerçeği, Demokratik Dönüşüm, 14 Mayıs Platformu), Halk Cephesi, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Partizan, Demokratik Haklar Federasyonu, Halk Kültür Merkezleri, Alınteri, Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Özgürlükçü Sol Hareket, Çağdaş Hukukçular Derneği, Kaldıraç, Devrimci Hareket