Sayfalar

15 Eylül 2009 Salı

SENDİKASINDAN İSTİFA ETMEDEN DİRENEN BELEDİYE İŞÇİLERİNE SAHİP ÇIKALIM!


Bizler 29 Mart yerel seçimleri sonrası Esenyurt Belediyesi’nin ilçe olmasıyla Yakuplu’dan gelen Belediye-İş Sendikası’na üye 39, Kıraç’tan gelen sendika üyesi 94 işçi ile Esenyurt’a geldik. Biz gelir gelmez Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu bize “bir gerekçe göstermeden, biz sendikalı işçilerle çalışmayız, sendikadan istifa edin yoksa sizi işten atarız. Çünkü siz burada sendikalı olmadan dolayı huzurumuzu bozarsınız” dedi.
Kısa süre sonra sendikamızdan istifa etmediği için önce 3, sonra sırayla ikişer kişiyi her hafta atarak toplam 9 kadrolu, Belediye-İş Sendikası üyesi işçiyi işten attı. Şimdi de Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu, “sendikalı işçiler bitinceye kadar bu uygulamaya devam edeceğini” söylüyor.
Emekçi Esenyurt halkı,
Sizin oylarınızla seçilen Esenyurt Belediyesi’nin, işçilerin anayasal hakkı olan “sendikalı olma hakkını” kullandığı için işten atmasına ve yasaların çiğnemesine hayır diyorsanız,
Siz esenyurt meclis üyeleri,
Sizler 5 yıllığına Esenyurt halkın oyları ile oluşan meclis üyeleri belediye başkan ve yönetimin yasaları çiğnemesine göz yumacakmısınız?
Siz demokrasinin olmazsa olmaz temsilcileri siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri,
Esenyurt Belediyesi’nde yaşanan anti-demokratik uygulamalarla işten atılan işçilere ve şu anda halen işbaşında olan işçi arkadaşlarımıza dayatılan bu hukuk dışı uygulamaya karşı sessiz kalmayacaksanız…
YANLIŞA KARŞI SÖZÜ OLACAK SİZ ESENYURT HALKI,
Biz direnişteki işçiler olarak, Esenyurt Belediye Başkan ve yönetiminin bizlere uyguladığı bu yanlış tutuma karşı mücadele ediyoruz ve işimize geri dönmek istiyoruz.
Bizler bunun için burada başlattığımız bu direnişimizi bundan sonra her hafta Perşembe günleri saat 12:oo de Belediyenin önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapacağız. Siz de katkı sunarsanız birlikte başaracağız. Bu nedenle başlattığımız bu mücadelede dayanışma ve desteklerinizi bekleriz.

BELEDİYE-İŞ SENDİKASI İST.2 NO’LU ŞUBE