Sayfalar

7 Eylül 2009 Pazartesi

ESENYURT BELEDİYESİNDE 2 İŞÇİ DAHA İŞTEN ÇIKARILDI!


Esenyurt Belediyesi dana önce sendikalı oldukları için 5 işçiyi işten çıkarmıştı. İşçilerin belediye binası önündeki direnişlerlerine Belediye Başkanı Yardımcısı Emin Batmazoğlu işçilerin pankartına saldırıda bulunup yırtmış, çıkan arbedede Başkan Yardımcısı aynı zamanda Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Gülüm’e hakaret etmişti.
Belediyenin sendikaya tahammülsüzlüğü ve hukuksuzluğu bununlada kalmadı. 1 Eylül günü Belediye yönetimi tarafından 2 işçi daha sendikadan istifa etmedikleri için işten çıkartıldı. Konuyla ilgili Hasan Gülüm ; "Esenyurt Belediyesi’ndeki sendikal örgütlenmemizden dolayı 01.09.2009 günü 2 işçi arkadaşımız daha sendikadan istifa etmediği için işten atıldı. Böylece işten çıkarılan işçi sayımız 7’ye çıktı. Bizler Esenyurt Belediyesinin bu hukuk dışılığı karşısında belediye önündeki direnişimize tüm olumsuzluklara rağmen devam edeceğiz. Bütün duyarlı dostlarımızın desteklerini bekleriz." açıklamasında bulundu.
Sendika Şubemizin örgütlü bulunduğu Esenyurt Belediyesinde 18.8.2009 tarihinden itibaren işten çıkartılan 7 işçinin direnişi devam etmektedir.
Yine Gülüm diğer açıklamasında;

"Sendika Şubemizin bu işyerindeki direnişe yönelik 08.09.2009 Salı günü saat 18.30’da ÖDP Esenyurt İlçe Binası’nda toplantı yapılacaktır.

Bu konuyla ilgili katılmak isteyen tüm kurumlar toplantımıza davetlidir." diyerek direnişe destek çağrısını yineledi.