Sayfalar

29 Ağustos 2009 Cumartesi

ESENYURT'TA DİRENİŞ KARARLILIĞI


İstanbul'da Esenyurt Belediyesi'nde yaşanan işten atmalara karşı başlayan direniş eylemlerle sürüyor.
Esenyurt Belediyesi'nde beş sendika üyesinin işten atılmasının ardından Belediye-İş 2 Nolu Şube, Eenyurt Belediyesi önünde direnişe geçmişti..
Direnişi hazmedemeyen belediye yönetimi direnişin 9. gününde asılı pankarta saldırırken Belediye-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Gülüm ve direnişçi işçilere hakaretler yağdırmıştı.
Baskılara karşı yürüyüş...
Direnişteki Belediye-İş üyeleri ile onlara destek veren sendikalar, siyasi partiler, platformlar ve devrimci kurumların da katılımıyla 29 Ağustos günü Esenyurt Belediyesi önünde eylem gerçekleştirildi. Eylemde, işten atılan ve direnişe geçen belediye işçileriyle dayanışma çağrısı yapılıp baskılara karşı mücadele kararlılığı dile getirildi.
Öğle saatlerinde Esenyurt Meydanı'nda toplanan kitle Esenyurt belediye binası önüne kadar slogan ve alkışlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında yolun tek şeridi trafiğe kapatıldı.
Belediye binası önüne gelindiğinde basın açıklamasını okuyan Belediye-İş 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Gülüm saldırının sadece Esenyurt Belediyesi'yle sınırlı olmadığını belirterek kriz gerekçesiyle 1,5 milyon işçinin işten atıldığını hatırlattı. Birleşik mücadele çağrısı yapan Gülüm, baskı ve engellemelerin mücadelelerini durduramayacağını söyledi.
Yapılan açıklamanın ardından 14 gündür hakları için eylem yapan Esenyurt pazarcılarına söz verildi. Pazarcılar adına konuşan bir esnaf, “Yaşananlar ortadadır, tablo açıktır. Belediye bir rant alanı bulmuş ve bunun üzerinden kendine rant elde etmek istiyor. Aynı zamanda aynı alanı başkalarına peşkeş çekiyor. Hakkını arayan biz esnafları baskılarla yıldırmaya çalışsalar da, başkan bizlere hakaret etse de biz sonuna kadar buradayız. Bizler bu haksızlığa karşı sonuna kadar direneceğiz. Bizleri yıldıramayacaklarını bilsinler. Biz burada haklı bir davanın mücadelesini veriyoruz ve kazanana kadar buradayız, direneceğiz.” dedi.
Coşkulu geçen eylem boyunca “Direne direne kazanacağız!” , “Yaşasın sınıf dayanışması!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “İşten atılan işçiler geri alınsın!”, “Esenyurt’a sendika girecek başka yolu yok!” “Sendika hakkımız engellenemez!” sloganları atıldı.
Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eyleme DDSB,BDSP, Esenyurt İşçi Platformu, YD İçin Çağrı, ESP, EMEP, Deri-İş, Yol-İş 1 No'lu Şube, Tekstil-Sen, Tüm Bel-Sen Bakırköy Şubesi, ÖDP ve Emekli-Sen destek verdi.