Sayfalar

26 Şubat 2010 Cuma

TEKEL İŞÇİLERİNDEN AKP İL BİNASINI İŞGAL...




26 Şubat TEKEL işçileri dün hayatını kaybeden mücadele arkadaşları Hamdullah Uysal için cenazeyi kaçıran polise tepki olarak AKP Ankara il binasını işgal ettiler. Hamdullah Uysal' ın fotoğrafını ve "KATİL AKP HALKA HESAP VERECEK, ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK" şiarlı pankartı il binasına asan işçiler kolluk güçlerinin saldırısıyla karşılaştılar. İşçilere il binası içinde biber gazı sıkılarak işkence yapan kolluk güçlerine, haberi alarak direniş alanından gelen işçiler tepki gösterdi. Göz altına alınan arkadaşlarını kurtarmaya çalıştılar. Polis plastik kelepçe takarak kaba dayak eşliğinde 14 işçiyi göz altına aldı.
Saldırının ardından direniş alanından gelen işçiler " Ölmek Var Dönmek Yok", "Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor", "İşkenceci Polis Hesap Verecek", "4-C Ye İmza Atmayacağız" sloganlarıyla Ankara AKP İl binasının önünden
yolu trafiği kapatarak direniş alanına kadar yürüdüler. TÜRK –İŞ binasının önüne gelen işçiler dün kaçırılan cenazeden ve bu gün yapılan saldırıdan sonra artık direniş alanında sivil polisin gezmesine izin vermeyeceklerini belirtiler.