Sayfalar

27 Şubat 2010 Cumartesi

İsviçre'den, Halkçı Emekçi Parti'den TEKEL'e Dayanışma Mesajı

Bizler, İsviçre İşçi Partisi'nin Neuchatel Kantonu şubesi olan Halkçı Emekçi Parti'nin üyeleri, TEKEL grubu işyerlerinin mücadele eden kadın ve erkek emekçileriyle destek ve dayanışma mesajımızı iletiyoruz.
Türk endüstrisinin önemli bir parçası olan bu işletmenin uluslararası bir dev olan Amerikan Tobacco'ya satılması 12'000 kadın ve erkek işçiyi sokağa atılmak tehlikesiyle karşı karşıya bırakmaktadır. Bu durum, bu tür özelleştirmelerin her zaman sosyal yıkıntılara sebep olduğunun yeni bir örneğidir.
Yeni mal sahiplerinin kar açlığı çalışanlara saygıya hiç bir yer bırakmamakta, iş ve çalışma koşulları sistemli olarak kar hırsına kurban edilmektedir.
60 gündür sendikanızın önünde soğukta ve sokakta mücadele ediyorsunuz. Kararlılığınız ve ve cesaretinizden dolayı sizleri kutluyor ve tüm Avrupa'nın kadın ve erkek işçileri için direniş örnekleri olduğunuzu bilmenizi istiyoruz. Gazetelerimiz direnişinizin mümkün olan en fazla sayıda insan tarafından tanınması ve burada da aynı türden özelleştirmelerin acı sonuçlarına katlanmakla karşı karşıya olan kadın ve erkek emekçilerin kendilerine layık görülen bu muamelelere karşıkoyma cesareti bulabilmesi amacıyla mücadelenizi en geniş kitlelere duyurmuş bulunmaktadır.
Bu mücadele günlerinde içinde bulunduğunuz yaşam koşullarının zorluğunu biliyoruz. Önümüzdeki günlerde, size ve ailelerinize yardımcı olmak ve direnişinin devamını desteklemek amacıyla bir yardım kampanyası başlatacağız. Bu kampanyada toplayacağımız bağışlar önümüzdeki üç ya da dört hafta içerisinde sizlere ulaştıracağız.
Daha adaletli ve dayanışmacı, bütün insanların onuruna saygılı bir dünya için sürdürmekte olduğunuz bu kavgada yanınızdayız!
En derin dayanışmacı duygularımızla selamlarımızı iletiyoruz.

Halkçı Emekçi Parti, Neuchatel, İsviçre
POP Neuchatel
Rue du Versoix 7
Case postale 2131
2302 La Chaux-de-Fonds
0041 32 968 63 65