Sayfalar

2 Mart 2010 Salı

ESENYURT BELEDİYESİNDE İŞTEN ÇIKARMALARA VE DİRENİŞE DEVAM!


Mahkemeler, AKP'li Esenyurt belediye yönetimine "işçileri işe geri al" derken, belediye işten çıkarmalara devam ediyor. Son olarak bu sabah 9 işçi işten çıkarıldı. Artık onlar da direnişçi.


Kar, yağmur, soğuk, çamur demediler tam 198 gündür direniyorlar. Sendikalı oldukları için işten atılan Esenyurt Belediyesi işçileri açtıkları işe iade davasını kazandı. 7 işçi işlerine iade edildi. 18 yeni işçi işten atıldı. İşçiler koşulsuz işlerine iade edilinceye kadar direniş alanınını terk etmeyeceklerini belirtiyor.

Belediye-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan Esenyurt Belediyesi işçileri, direnişlerine devam ediyor. İşçiler, işe iade davasını kazandı. Mahkeme, işçilerin, "Sendikalı oldukları" gerekçesiyle işten çıkarıldığını belirledi, 7 işçinin işine iade edilmesine karar verdi.

9 işçinin davası tamamlanmamışken AKP'li Esenyurt Belediyesi, 18 işçiyi daha işten çıkardı. Geçen hafta işini kaybeden 9 işçiye bu sabah da 9 işçi eklendi. 9 işçi de diğer arkadaşlarıyla birlikte, işe geri dönme mücadelesine başladı.

Bu şekilde direniş bitmez aksine büyür

Belediye önünde "Esenyurt Belediyesi'nde sendikal örgütlenmemizden dolayı işten atmalara karşı mücadele edeceğiz" yazılı pankart açan işçilerle görüştük. Yeni işten atmalarla bilikte direnişlerini büyüten işçiler, belediye yönetimine öfkeli.
konuyla ilgili açıklama Belediye-İş 2 Nolu Şube bir açıklama yayınladı.


BASIN ve KAMUOYUNA



Sendikamızdan istifa etmedikleri için yürütülen hukuki mücadele sonucu 08.02.2010 tarihinde 7 kişinin işe alınmasından sonra 9 kişinin direnişi devam etmektedir.

Esenyurt Belediyesi, sendikalı oldukları için işçileri işten atmaya yönelik tavrına devam ediyor. 25.02.2010’da Sendikamız üyesi 9 işçi, 02.03.2010 günü de daha önce mahkeme kararıyla işe alınan işçilerden 7’sine 2 kişi daha ekleyerek 9 işçiyi daha işten çıkardı. Böylece işten atılan işçi sayısı Esenyurt’ta 27 olmuştur. 198 gündür Esenyurt Belediyesi’nde yürütülen mücadele sonucu Sendikamızdan istifa etmeyen ve Sendikamıza yeni üye olan işçilerin sendikal örgütlenmesini engellemek için Esenyurt Belediyesi işçi çıkarmayı sürdürüyor.

Biz, bugüne kadar yürüttüğümüz mücadeleyi bundan sonra da sürdürmeye kararlıyız. Esenyurt Belediyesi işten atılmalarla sendikal örgütlenmeyi engelleyemeyeceğini bilmelidir. Bu ülkede yasalara ve hukuka herkesin uyması gerektiğini bas bas bağıran AKP ve Esenyurt’taki belediye yönetimi; iş, işçilerin haklarına ve menfaatlerine gelince, çiğnemekten geri durmuyorlar. Esenyurt belediyesinde işçileri, istifa ettirmek için sorgu odaları kuruluyor. Belediye Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu her gün kaç işçinin sendikaya üye olduğunu denetlemek için özel dedektifler ayarlamış, belediyeye hizmet etmek yerine, yönetimde olma gücünü kullanarak işçilerin demokratik ve yasal haklarını engellemektedir.

Biz Belediye-İş Sendikası olarak yürüttüğümüz bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Belediye Başkanının bu hukuk dışı uygulamalara bir an önce son vermesini, aksi takdirde bu konuda yasal yollara başvurarak hukuki mücadele başlatacağımızın bilinmesini isteriz. Esenyurt’ta bundan böyle işverenin bu tavrının sürmesi halinde daha geniş ve etkin eylemlerle mücadelemizi kamuoyuna duyuracağımızın bilinmesini isteriz.02.03.2010



BELEDİYE-İŞ SENDİKASI İST. 2 NO’LU ŞUBE