Sayfalar

14 Haziran 2009 Pazar

DDSB'den 15-16 Haziran eylemi!


Devrimci Demokratik Sendikal Birlik (DDSB), 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin 39. Yıldönümü nedeniyle Taksim Tramvay Durağı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.
DDSB adına basın açıklamasını Hasan Gülüm’ün gerçekleştirdiği eylemde 15-16 Haziran'ın işçi sınıfının hak ve özgürlükleri için mücadele günü olduğu belirtilirken işçi sınıfı açısından önemine dikkat çekildi ve ; açıklamada
“Bizler, 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 39. yılında tarihimizden alacağımız güçle geleceğe dönük adımlar atmak zorundayız. Tarih işçi sınıfını ve sendikaları göreve çağırıyor” dedi. KESK'e yönelik saldırılara da değinen Gülüm bu anlamlı günde işçilerin; krize, örgütsüzlüğe, emperyalist savaşlara karşı ve insanca bir yaşam için sokağa çıkması gerektiğini, kaydetti.
Fiili meşru mücadele çağrısının yapıldığı açıklamaya ;
“Biz DDSB'liler olarak, 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin yıldönümünde, halen direnişte olan tüm işçileri selamlıyor, direnişte kaybettiğimiz tüm işçi kardeşlerimizi saygıyla anıyor; bugün ve gelecekte halkların kardeşliği, işçi sınıfının iktidarı için mücadelemizi sürdüreceğimize söz veriyoruz” ifadeleriyle son verildi.
HSGGP'nin 15 Haziran günü Kadıköy'de gerçekleştireceği 15-16 Haziran eylemine ve Basın-İş Sendikası’nın E-Kart grevinin 1. yıldönümü nedeniyle 16 Haziran günü Kanyon alışveriş mağazası önünde gerçekleştireceği eyleme çağrı yapılmasıyla açıklama sona erdi.
Eylemde, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!” “Yaşasın 15-16 Haziran direnişi!”, “Krizin faturası patronlara!”, “Zafer direnen emekçinin olacak!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Kahrolsun sendika ağaları!”, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır!” ve “Türk-İş uyuma işçiye sahip çık!” sloganları atıldı.
YDG’nin de 14 Haziran günü gerçekleştirilen ÖSS’yi ilişkin yaptığı açıklamada ÖSS sömürüsüne son verilmesini istedi. “Eşit, parasız, bilimsel anadilde eğitim!”, “KPSS'ye / ÖSS'ye / SBS'ye hayır!”, “Savaşa değil eğitime bütçe!” ve “Gençlik gelecek gelecek ellerimizde!” sloganları atıldı.