Sayfalar

13 Ocak 2010 Çarşamba

17 OCAK'TA ANKARA'YA, TEKEL İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMAYA


Tekel işçilerinin direnişi bir ayını doldurdu. Tekel işçileri 4-C uygulamasına karşı, kazanılmış hakları için çıktıkları yolda tüm işçi sınıfının sesi ve yüreği oldular. Devletin baskı ve şiddeti onların daha kararlı ve bilinçli hale gelmelerine vesile oldu. İşçiler sadece polis şiddetine karşı durmayı değil sendika bürokrasisine karşı da mücadeleyi öğrendiler. Ancak tün bunlar yeterli değil. Tekel işçilerinin direnişi önemli bir yol ayrımına geldi ve onlar emekten yana tüm kesimlerin kitlesel, birleşik ve kalıcı desteğini bekliyorlar. Öncü işçiler artık kendilerinin ve işçi sınıfının kazanımı için neler yapılması gerektiğini sorguluyorlar. Onları bu mücadelede yalnız bırakmadık bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Ancak başarıya ulaşmak için daha fazlasına ihtiyacımız var.
Tekel işçileri illerden gelecek arkadaşlarıyla, çeşitli sendika ve kurumların desteğiyle 14 Ocak’tan itibaren yollara düşerek 17 Ocak’ta kitlesel bir eyleme hazırlanıyorlar. Bu eylem Tekel direnişinin geleceğini belirleyebilecek bir niteliğe sahiptir. Yapılacak eylem, direnişi Türk-İş Genel Merkezi’nin önüne hapsolmaktan kurtaracak, daha kitlesel ve sonuç alıcı biçimlerle ileri taşıyabilecektir. Devlet daha baştan yapılacak eylemleri yasadışı ilan ederek işçilere saldıracağının mesajını verdi. Böyle bir günde Tekel işçilerinin yanında olmak, haklı mücadelelerini işçi sınıfının genel bir kazanımına çevirmek hepimizin görevidir. Bu görev mazeret kabul etmeyen, tarihi önemde devrimci bir görevdir.
Devrimci Demokratik Sendikal Birlik olarak, ilk günden bugüne olduğu gibi Tekel işçilerinin yanında olacak, mücadelelerinin bu önemli gününde onlarla birlikte işçi sınıfının kazanımı için yürüyeceğiz. Tüm işçi ve emekçileri Tekel işçilerinin haklı direnişlerine destek olmaya, Devrimci Demokratik Sendikal Birlik saflarında mücadele etmeye çağırıyoruz.

Tekel İşçisi Yalnız Değildir!
Direne Direne Kazanacağız!
Birlik Mücadele Zafer!


Devrimci Demokratik Sendikal Birlik