Sayfalar

15 Aralık 2009 Salı

TEKEL İŞÇİLERİ ANKARADA EYLEMDE!







Tek Gıda-İş üyesi TEKEL işçileri güvenceli iş talebiyle Ankara'da. Binlerce işçi polisin engellemelerine rağmen AKP Genel Merkezi önünde toplandı. İşçilerin eylemi sürüyor.
Tek Gıda-İş’li işçiler AKP önünde eylemini sürdürüyor
31 Ocak'ta kapatılacak Tekel'e ait işyerlerinde çalışan işçilerin sözleşmeli 4-C kadrosuna geçirilmesini protesto eden sendikalı işçiler Ankara'ya ulaştı. Sabah saatlerinden bu yana Ankara dışında tutulan işçiler polisin engellemelerine rağmen AKP Genel Merkezi'ne ulaşmayı başardı. İşçilerin eylemi halen sürüyor.
İl çıkışlarında otobüsler durduruldu
Dün (14 Aralık) akşam yola çıkan işçiler il çıkışlarında da engellenmeye çalışıldı. İstanbul'da işçiler 3 ayrı yerde yolu kapatarak engellemeleri protesto etti.
Valilik yasakladı!
Öte yandan AKP Genel Merkezi'nin etrafında çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ve panzer bekletirlirken Ankara Valiliği Tek Gıda-İş'in eyleminin yasal olmadığı gerekçesiyle yaptırılmayacağını dün açıklamıştı.
"Sonuç alıncaya kadar Ankara'dayız"
Türk-İş Genel Sekreteri,Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel'le yaptığımız görüşmede, işçilerin halen belirli noktalarda engellenmeye çalışıldığını buna karşın işçilerin ve ailelerinin kararlı tutumlarıyla valiliğin ve polsin bu tutumunun boşa çıkarıldığı belirtildi. Türkel, Tekel işçisinin bugün Türkiye'nin bir çok yerinden gelerek iş güvencesi için, 4C'li çalışma dayatmasına karşı Ankara'da olduğunu belirtti. AKP hükümetinin yasal düzenlemeleri yapması için burada olduklarını ifade eden Türkel, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Tekel işçilerine yönelik tutumunu protesto ettiklerini söyledi. Mustafa Türkel Tek Gıda-İş üyesi Tekel işçilerinin ve onlara destek verenlerin sonuç alıncaya kadar burada olmakta kararlı olduğunu ve Ankara'dan ayrılmayacaklarını vurguladı.Bu arada işçiler" ölmek var dönmek yok" sloganlarıyla kararlılıklarını gösterdiler.
Tekel işçileri AKP Genel Merkezi önünde eylemlerine başladı. Sendika yönetimi ile emek ve demokrasi güçleride AKP genel merkezi önünde.
AKP önündeki eylem sürüyor!
Farklı illerden gelen binlerce Tekel işçisi özlük haklarının geri verilmesi ve kadrolu iş talebiyle AKP Genel Merkezi önündeki eylemini sürdürüyor. Kadın işçilerin eyleme katılımının çok yoğun olduğu gözlenirken, işçiler kararlı olduklarını sık sık dile getiriyorlar.
İşçiler gece AKP önünde!
Gün boyu yapılan görüşmeler sonucu taleplerinin kabul edilmediğini açıklayan Tek Gıda-İş Sendikası yöneticileri sonuç alıncaya kadar Ankara'da olacaklarını yinelediler. Tekel işçileri dondurucu soğuğa rağmen geceyi AKP Genel Merkezi önünde geçirecek.

sendika.org